Foredrag: Jihadturister og oprøret i Syrien

Jun 10th, 2014 | By Fahmy | Category: Nyhed

Konflikten i Syrien er nu i sit fjerde år. De vestlige lande, herunder Danmark, risikerer en stigning i antal af terrorangreb og kriminelle handlinger i takt med den fortsatte krig i Syrien. En krig, der begyndte med fredelige demonstrationer. I dag den mest blodige og brutale krig i hele området. En krig, der virker som en magnet for terrorister og utilpassede unge fra hele verden. Vi risikerer, at de vender hjem, radikaliserede, og med våbenfærdigheder, der kan bruges mod vores samfund.

Den 15. marts 2011 skrev nogle skolebørn slagord på skolemuren i Dara i den sydlige Syrien. Slagordene var blandt andet frihed og demokrati. Dette blev gnisten, der antændte et stort oprør mod et over 40 år langt diktatur. Titusinder har mistet livet, flere hundredtusinder er flygtede til nabolandene, og flere millioner har ikke bare mistet deres hjem og levebrød, men er også internt fordrevne flygtninge i deres eget land.

Kom bag om avisernes overskrifter, og forstå de historiske og samfundsmæssige årsager til oprøret og den aktuelle situation. Situationen i Syrien udvikler sig fra dag til dag, og foredraget vil derfor tage udgangspunkt i den aktuelle situation. Følgende emner vil blandt andet blive belyst:
- Hvem er oprørerne og oppositionen
- Hvordan adskiller situationen i Syrien sig fra oprørerne i Tunesien, Libyen og Egypten?
- Vil islamister tager over, når Assad falder?
- De kristne mindretal i Syrien
- Oprøret set i en international kontekst
- Jihadturister: Vestens næste terrorudfordring

Konflikten i Syrien er kompleks, og foredragets fokus kan derfor lægges efter jeres interesse.
Kontakt mig på tlf. 2122 8922 eller mail info@fahmy.dk

Læs også min kronik om jihadturisterne i Syrien.

Tags: , , ,

One comment
Leave a comment »

  1. [...] om mit foredrag “Jihadturister og oprøret i Syrien” Tags: islam, muslimer, [...]